amazon Amazon je kupio glazbeni startup Amie Street, u čijem je osnivanju tvrtka učestvovala. Na žalost korisnika, Amie Street usluga će se ugasiti.

Amie Street je zanimljiv poslovni model koji omogućava glazbenicima upload glazbe, koja je u startu besplatna za korisnike a što se neka pjesma više preuzima, cijena raste a samim tim i glazbenik dobija više. Cijena može da naraste do 1 dolar. Zanimljivo jeste ali očito da nije funkcioniralo.

Prema navodima Michael Arrington, Amie Street tim će se od sada fokusirati na Amazon-ov Songza, prilagođeni popis pjesama na temelju glazbenog servisa.

Iako su kupili brend i njegove korisnike, Amazon će najvjerojatnije ovaj poslovni model ugasiti, kažu osnivači ističući da ne mogu to potvrditi sa sigurnošću.

Peter Kafka se pismom obratio Amie Street korisnicima, informirajući ih o Amazon-ovom preuzimanju. U pismu se navodi da će preusmjeravanje na Amazon stranicu početi 22. rujna. Korisnici će dobiti promotivnih 5 dolara za korištenje u Amazon-ovoj MP3 trgovi, tako da je to bonus.

Financijski uvjeti kupnje nisu otkriveni ali se očekuje da će cijena biti izuzetno visoka.