digg-drama Sudeći prema izjavama na jučerašnjem TechCrunch Disrupt događaju, izgleda da je osnivač Digg-a Kevin Rose pri kraju sa strpljenjem kada je u pitanju njegov problematični proizvod.

Rose je izjavio da je želio prihvatiti ponudu o prodaji vrijednu 80 milijuna dolara tijekom perioda kada je sajt imao veliku popularnost i promet ali da je Digg-ov Board odbio ponudu. (Iako točni podaci ostaju službeno nepotvrđeni, nagađa se da je u pitanju ponuda iz 2008 godine kada je Digg bio blizu dogovora sa Google-om.)

Tvrtka je zaista imala tešku godinu. Pokretanje "Novog Digg-a", četvrto veliko ponavljanje sajta i prvi pravi skup novih mogućnosti u tri godine, trebalo je da donesu Digg-u veliki trijumf ali korisničko nezadovoljstvo je to pretvorilo u katastrofu. Promet je konstantno padao a osoblje je dobijalo otkaze.

Rose je odbio potvrditi da će i nakon 2010 godine raditi na Digg-u. Mnoga izvješća navode da se mladi poduzetnik više oduševljava svojim „angel“ ulaganjima nego tvrtkom koju je osnovao prije šest godina.

Ovo sigurno ne može biti utješna vijest za novog izvršnog direktora Matt Williams, čije je imenovanje na dužnost objavljeno prošli mjesec, ili za ostatak Digg tima. Ako njihov veseli osnivač, koji je mnogo govorio o svojim i Digg-ovim greškama, napuste brod, pitanje je koliko dobro će se Digg uspjeti održati?