amazon-buyvip BuyVIP, maloprodajni klub „samo za članove“, je objavio da je kupljen od strane Amazon-a nakon pregovora koji su procurili u javnost prošle sedmice. The Wall Street Journal izveštaja da posao zaključen po ceni od 96,5 miliona dolara.

BuyVIP, poput Gilt Groupe i nekoliko drugih, obećava vrhunsku robu sa velikim popustima za svoje članove. Kompanija je sa sedištem u Madridu i tvrdi da šest miliona članova u sedam evropskih zemalja.

Ovaj najnoviji dogovor je samo jedan u nizu uspešnih akvizicija za Amazon a neke od njih su bile prilično visokog profila. U svakoj od ove akvizicije, Amazon je dobio uspešnog e-trgovca sa jedinstvenim modelom za online prodaju direktno potrošačima.

Prošle godine, Amazon je kupio Zappos za neverovatnih 850 miliona dolara. Zatim, ovog leta kompanija je kupila Woot, popularan sajt za dnevne dobre pogodbe, a prošlog meseca online muzičku prodavnicu Amie Street, koja je imala inovativan cenovnik i bazu korisnika pristojne veličine, nešto što je Amazon-u verovatno trebalo jer nastavlja da širi svoj MP3 servis.

Jasno je da Amazon gleda ka inovatorima u prostoru kojim trenutno dominira a sa ovim akvizicijama kompanija dobija neke od najboljih, najpametnijih talenata i modela za online poslovanje.