Sledeći mesec, Citibank će početi testiranje Card 2.0, novog revolucionarnog kreditnog i debitnog kartičnog uređaja koji se bezbedno povezuje sa više naloga.

Ove futurističke kartice imaju ugrađene tastere i grafički display, a jednako su tanke i fleksibilne kao normalne kreditne kartice.

citi-credit-card

Ove verzije Citi kartica omogućavaju korisnicima da biraju između dva dugmeta na kartici za registraciju. Jedno dugme dopušta korisniku da plaća sa nagradnim bodovima na svakom mestu gde mogu plaćati Citi kreditnom karticom a drugo dugme mu omogućava da plaćaju kreditom.

Kartice će nositi naziv 2G (kao "druga generacija"), i svaka će sadržavati čip i bateriju sa vekom trajanja od oko četiri godine.

Prema nekim navodima, Citi zaposlenici testiraju 2G kartce još od meseca maja, a banka planira da kartice ponudi svojim klijentim sredinom 2011 godine. Citi Dividend Platinum Select MasterCard i njene PremierPass Elite će biti prve koje će biti ponuđene kao 2G kartice.

Jeff Mullen izvršni direktor Dynamics Inc., kompanije koja stoji iza kartice, na videu demonstrira budućnost kreditnih kartica.