office-365-onlinetrziste Jučer je na skupu u San Franciscu, Microsoft Office divizija predstavila novi proizvod: paket tvrtkinih proizvodnih servisa nazvan Office 365.

Do sada je Microsoft poslovanje sa Cloud uslugama popustilo na nekoliko mjesta: SharePoint, Lync Online, Exchange i Office aplikacije na webu. Office 365 popravlja te nedostatke i omogućuje efikasan rad.

Sve ovo oko Office 365 upućuje na to da Microsoft izravno cilja ka Google Apps, paket online proizvoda koji se sve više zadire na Microsoft-ovo poslovno tržište.

Microsoft će ciljati mala poslovanja na način kako nikada do sada nije, za poslovanja do 25 zaposlenih, Microsoft će naplaćivati 6 dolara po korisniku mjesečno, za veće tvrtke, planirana startna cijena je 2 dolara po korisniku mjesečno samo za e-mail, skala cijena ide do 27 dolara po korisniku mjesečno, što uključuje značajke telefonije (govornu poštu u pristigloj pošti) i video/glasovnu konferenciju. Tu je i samo jedan “sign-on” pristup svim tim uslugama.

Do sada je Microsoft prodavao svoj Business Productivity Online Suite za 120 dolara po korisniku na godišnjem nivou. S druge strane, Google Apps naplaćuje 50 dolara po korisniku godišnje tako da je Microsoft-ova nova cijena konkurentnija u odnosu na predhodnu.

Microsoft je planirao da zvanično lansira Office 365 sljedeće godine. Za sada, Microsoft Office 365 je u ograničenoj beta. Na stranici Office 365.com možete saznati još neke pojedinosti.