age-of-empires-onlinetrziste Zynga, tvorac FarmVille-a, kupila je Bonfire Studios, tvrtku koju je osnovao razvojni tim koji stoji iza dobro poznatih i hvaljenih igri Age of Empires igre koja je PC strategija i Halo Wars za Xbox 360.

Tvrtka je razvila Age of Empires i Halo Wars igre dok je radila u Ensemble Studios, Microsoft-ov studio za razvoj igara koji je nakon toga raspušten. Nakon osnivanja Bonfire-a, tim je počeo da se fokusira na casual igre. Jedini naslov koji su izdali pod svojim imenom do sada je “We Farm”, iOS socijalna igrica, razvijena u suradnji sa We Rule i Godfinger-ovim ngmoco.

Bonfire programeri su dio mnogo veće zajednice bivših programera koji su radili na velikim i jako popularnim igrama a koji su prešli na casual gaming stranu tržišta, stranu koja raste tako brzo da uskoro može biti velika zapreka tradicionalnoj gaming industriji.

Zynga je preimenovala ovaj studio u “Zynga Dallas”, te najavila da će ova tri osnivača i njihov tim raditi na razvoju originalnog intelektualnog vlasništva za Zynga. To znači da oni neće raditi ništa oko Age of Empires, Halo ili nekih drugih igrica za Zynga, nego će raditi na nečemu sasvim novom i drugačijem. Na web stranici Bonfire Studios vidi se promjena imena ali nema nikakvih drugih dodatnih pojedinosti.