web-video-iconDanas je važno biti inovativan kako bi se istaknuli u moru sličnih kompanija. Kada netko koristi Internet kako bi pronašao neki proizvod ili određenu uslugu najčešće otvara veći broj web sajtova. Neke statistike govore kako od 100 posjetitelja koji posjete sajt, manje od jednog učini sljedeći korak, tj. odluči se da se registruje ili slično. Očito je da je prvi dojam odlučujući a web video vam u tome može itekako pomoći a uz to je alat koji osigurava najveći povrat ulaganja.

Oprema za izradu ne mora da bude profesionalna
Cilj videa u ovom kontekstu jeste da stvori prisniji odnos sa klijentom, odnos koji se temelji na povjerenju. To se ne može postići sa loše snimljenim i obrađenim video materijalom. Ukoliko se donese odluka o izradi videa, tada je pametno uložiti i određena sredstva, koja ne moraju da budu prevelika, ali neka pristojna svota nije na odmet kako bi video zapis ukazivao na vašu ozbiljnost i profesionalan odnos.

Gdje objaviti video
YouTube je svakako lider na ovom tržištu ali nikako ne treba zapostaviti ni ostale a to su Google Video, MetaCafe, Facebook, Twitter, MySpace, Daily Motion i ostali. Socijalne mreže generišu veliki promet tako da njima posvetite posebnu pažnju. Koristeći embed funkciju (ugrađeni video) ugradite video u što više blogova i foruma dopuštajući i drugima da to urade. 

Analiza ključnih pojmova
Web stranica optimizira se za određene pojmove a isto vrijedi i za video sadržaj. Uključivanje tih pojmova u naslov videa sasvim je logičan postupak.

Tag i Description
Ukoliko ste postavljali video na YouTube primjetili ste da postoje Tag i Description koji se mogu uključiti. Tekst koji će se koristiti u opisu (description) i izabrani tagovi moraju biti u skladu sa ključnim riječima za koje se vrši optimiziranje za Internet tražilice (SEO).

Thumbnail
Thumbnail je ona mala sličica koja je prikazana u rezultatima video traženja. Možda zvuči pomalo blesavo opterećivati se s time, ali nije na odmet izabrati neki trenutak iz videa koji će ostaviti najjači dojam na korisnike i postaviti ga kao thumbnail.

Linkovanje
Objava videa na razne servise i social-medijske kanale daje mogućnost dobivanja linkova unutar opisa videa. Važnost koju izgradnja linkova ima za SEO ne treba posebno objašnjavati. Izgradnja linkova je poput izgradnje poslovanja.

Interakcija sa korisnicima
Video servisi nude i opciju komentiranja i komuniciranja putem privatnih poruka a to je jako dobar način da se odnos sa potencijalnim klijentima poboljša.

Konstantno dodavanje sadržaja
Potrebno je konstantno dodavati novi sadržaj kako na samu stranicu, tako i u video promidžbu. Izrada novih video uradaka u kojima će se prezentirati nova ponuda ostavit će dobar dojam na web populaciju.

Web video je idealan način da se nove tehnologije implementiraju u promidžbu proizvoda i usluga. Izradite web video strategiju koja može da poboljša vaše poslovanje dovodeći promet na vaš sajt, poboljša vaš odnos sa korisnicima i izgradi povjerenje.