onlinetrziste Prije nekoliko godina, pojam “bloganje” postao uvriježen u svakodnevnom govoru kao nešto što je samo po sebi dovoljno jasno i ne iziskuje druga objašnjenja, poput “googlanja“. Blogovi su vremenom evoluirali i postali više od online dnevnika običnog korisnika Interneta namijenjen široj populaciji. Postali su specijalizirani, pa sad postoje oni vezani za kuhanje, vrtlarstvo, automobilizam, sport, modu i ostalo. Također su postali i odličan alat sa kojim svatko može da pokrene  sopstveni posao radeći od kuće. Stoga, ako planirate da radite od kuće onda morate da naučite sve što možete o Internet marketingu kako bi vaše malo poslovanje bilo uspješno. Postoji jako mnogo različitih načina koje možete koristiti za učenje o tome ali isto tako postoji jako mnogo načina na koje možete i zaraditi novac sa Internet marketingom. Najbolji način da uradite i jedno i drugo jeste sa Internet marketing blogovima.

Internet marketing blogovi imaju dvije različite namjene. Prva je da pomogne ljudima u učenju Internet marketinga a druga je da se pomogne ljudima koji žele zaraditi novac sa ovim blogovima. Vi možete uraditi oboje, prvo naučiti pa onda i zaraditi novac, izbor je vaš. 

Dakle, kako vam Internet marketing blogovi mogu pomoći u učenju?

Na ovim blogovima su postavljeni članci koje možete pročitati kako bi se upoznali sa različitim marketinškim strategijama. Na njima također možete da pronađete i različite alate i resursekoji će vam u mnogome olakšati i pomoći u pokretanju svog posla od kuće. Većina informacija je besplatna za korištenje i raspolaganje ali za neke ćete morati i da platite. Dobar blog će vam pružiti članke, alate, resurse, savjete i mnoge druge stvari koje će vam pomoći u učenju Internet marketinga.
Sada kada znate kako možete učiti uz pomoć Internet marketing blogova sada vam treba da saznate kako možete zaraditi novac sa njima. Jedan ovakav blog nije teško napraviti. Najteži dio, naravno, je pisanje sadržaja za njega, a pogotovo ako niste pisac. Kako riješiti problem sadržaja?

Jedan način je da pišete sami, što je naravno problem ako niste pisac.

Drugi način je da jednostavno počnete da kopirate tuđi sadržaj što sa jedne strane i nije loša zamisao ako posmatramo u kontekstu da kopirate ono što se pokazuje da ima prolaz. Sa druge strane zapadate u veliki problem sa tražilicama a i sa samim korinicima. Nitko ne voli plagijatore. U većini slučajeva vaše rangiranje za kopirani sadržaj će da bude loše a korisnici sigurno neće nagraditi takav sadržaj.

Treći način jeste da zaposlite nekoga da piše sadržaj umjesto vas. To i nije loša opcija kada shvatite da vam tako ostaje vremena za druge poslove poput promocije, optimizacije i ostalog.

Sljedeća veoma bitna stvar, osim sadržaja koji je neprikosnoven, jeste affiliate program koji ćete promovirati. Jednostavno, možete pronaći više od jednog programa o Internet marketing ili o strategiji i promovirati ga sa vašeg bloga.

Vi želite biti sigurni da svojim čitateljima pružate jako mnogo besplatnih a vrlo korisnih informacija, ali to nije razloga da uz to ne zaraditi i novac uz pomoć vašeg Internet marketing bloga. Mnogi to rade i to veoma uspješno, pa zašto ne bi i vi. Znači, prvo je potrebno da naučite osnove Internet marketinga kako bi to znanje lako mogli iskoristiti za svoju zaradu od kuće.