groupon.preview Potvrđeno je da je Groupon, web servis koji je pokrenuo trend grupnog kupovanja u svijetu, odbio ponudu Google-a o kupovini vrijednu 6 milijardi dolara.

Groupon se našao u središte tech svijeta nakon izvještaja da ga je Google kupio za 2,5 milijardi dolara, pa je to zatim demantovano, da bi neki dad Google ponudio 5,3 milijarde dolara sa 700 milijuna dolara earnout-a u gotovini. Međutim, Groupon je odlučio da i dalje ostane nezavisni servis.

Mnogi su bili ubjeđeni da će Groupon prihvatiti ponudu Google-a, iz razloga što ona od njegova tri suosnivača (Andrew Mason, Eric Lefkofsky i Brad Keywell) čini milijardere.

Groupon je jako profitabilna kompanija. Iako se prvobitno pretpostavljalo da je Groupon ove godine zaradio 500 milijuna dolara, od čega polovica ide njihovim partnerima, ipak se radi se o cifri koja je viša od 2 milijarde dolara. To možda jedan od razlogo odbijanja ove Google-ove ponude.

Ako je ovo izvješće točno, onda bi Groupon mogao izaći i na burzu u 2011 godini gdje bi kao najbrže rastuća tvrtka sigurno bila veoma interesantna mnogima.