copywriting_onlinetrziste Sposobnost privlačenja pažnje publike prenoseći određenu priču ili poruku je upravo ono što se radi sa blogovanjem i marketingom sadržaja. Ipak, mnogi se bore da razviju stil koji će ih izdvojiti od ostalih u niši. Evo nekoliko stvari kojima i vi to možete da postignete.

Pronađite stil koji vam najviše odgovara. U cilju da budete jedinstveni u svojoj niši, morate da kreirate stil koji prenosi ono, ko ste i šta ste, šta radite i to na način da vas vaša publika može na način izdvojiti iz gomile mnogih vaših konkurenata.

Kada ste se došli do stila koji želite, potrudite se da sve što radite bude u tom stilu. To je ono što će vas izdvojiti od drugih, što će privući pažnju javnosti, upakovano u jedinstveni ugao koji će biti zanimljiv vašoj publici. Ako se ne budete pridržavali svog stila publika će biti zbunjena sa onim što prezentujete. 

Potrebno je da otkrijete koji je to deo vaše personalnosti na koji publika pozitivno reaguje. Biti autentičan ne znači da treba da date potpunog sebe svetu već da date ono najbolje od sebe svojoj publici. Znači, potrebno je da otkrijete šta je to kod vas što stvara neku konekciju sa publikom kako bi onda to pokazivali što više.

Fokusirajte se na svoju publiku, a ne na sebe. Ako želite publiku koja će biti vezana za vas onda je potrebno i da se fokusirate na ono što oni žele, šta im je potrebno i šta im se sviđa.

Potrebno je znati razliku između autentičnosti i “previše informacija”. Postoji fina tanka linija između onoga što znači biti autentičan i govoriti svojoj publici nešto što oni zaista ne žele da znaju tj. zasipati ih sa “previše informacija”.

Delujte kao autoritet ako želite da budete doživljavani kao takav. Želite li da vas publika smatra autoritetom u niši, morate se predstaviti na način koji je konzistentan za taj nivo poštovanja. Ako ste na primer finansijski savetnik, a stalno se žalite da ste bez novca, malo ko da će biti zainteresovan za vaš savet. Razmislite o tome kako ćete sebe predstaviti.

Budite dosledni. U suštini, brending je sav o konzistentnosti, pružajte svojoj publici isto pozitivno iskustvo svaki put kada ste u interakciji sa njima. Ako želite da upravljate pažnjom publike, morate biti dosledni u svemu što radite. Uverite se da sve što objavljujete bude u skladu sa vašim ukupnim brendom i da je vaša konzistentnost neupitna.

Nije dovoljno biti zanimljiv

Biti zanimljiv ili talentovan nije dovoljno ako želite da se uspostavite kao autoritet.

Ako želite da izgradite održiv poslovni model potrebno je da kreirate jedinstveni stil koji će upravljati pažnjom publike, izgraditi čvrste veze sa njom i uspostaviti vas kao stručnjaka.