fflick Prema nekim navodima, Google je u procesu kupovine fflick-a za oko 10 miliona dolara, a dogovor se očekuje ove nedelje.

Dakle, šta je fflick? To je sajt na koji se možete prijavite sa svojim Twitter naloga i videti komentare vaših prijatelja o filmovima.

Na primer, ako želite da vidite šta ljudi misle o filmu Iron Man 2, možete da pretražite fflick i vidite sve tweets vaših prijatelja koje su poslali za navedeni film. Ako pratite i neke druge filmske sajtove sa recenzijama, oni će takođe biti uključeni, pa zavisno od toga koga pratite, možete imati prilično sveobuhvatno a ipak personalizovano iskustvo. Mora se priznati da je ideja prilično dobra.

Još nije poznato šta je Google naumio sa ovom akvizicijom ali jedna od stvari koja bi mogla da se desi jeste da će da ga integriše sa Hotpot, engine za socijalnu, lokalno-poslovnu preporuku koji je kompanija nedavno pokrenula. Google objavio i novu funkciju za Hotpot, koji vam omogućava da vratite sve preporuke od pojedinih prijatelja.

Neki izvori navode da je fflick planirao da se proširi izvan teme filmova, a to je nešto što kompanija kakva je Google može da izvede bez većih problema, čineći Google pretragu još društvenijom (naravno, dok god su korisnici na Twitter-u).