Screen-shot-2011-01-06-at-15.16.41

Najveća društvena poslovna mreža LinkedIn dobila je opasnog konkurenta u novoosnovanoj tvrtki BranchOut.

BranchOut je aplikacija na Facebooku koja olakšava traženje i sortiranje poslova vaših prijatelja i njihovih prijatelja. Opasnost po LinkedIn se nalazi u činjenici da se BranchOut nalazi na Facebook-u pa je samim time olakšano pronalaženje prijatelja. Pomoću BranchOut aplikacije možete saznati tko od vaših prijatelja radi i u kojoj kompaniji tako da lakše možete da dođete do informacija o kompaniji o kojoj ste oduvjek željeli da radite.

Vjerojatno da ne bi postojala nikakva opastost po LinkedIn da BranchOut korisnici moraju ponovo da prepisuju sve podatke sa LinkedIn-a u BranchOut. Imajući na umu tu činjenicu, omogućen je prelazak sa samo jednim klikom, putem kojeg možete uvesti sve svoje podatke sa LinkedIn-a u BranchOut.

Inače, LinkedIn dionicama bi se moglo trgovati na burzi prije njegovih konkurenata Facebook-a i Twitter-a, izvještava Reuters.
Facebook je izjavio da ne planiraju IPO prije kraja 2012 godine.

Neke kompanije žele izaći na burzu prije Facebook-a jer na taj način žele privući pažnju ulagača. Zar mislite da bi LinkedIn privukao neki veći interes ulagača ako bi prije njega na burzu izašao Facebook,

naglasio je jedan od izvora Reuters-a.