images Glasine su se pokazale točnim, Mike Jones, izvršni direktor MySpace-a, danas je potvrdio da će društvena mreža otpustiti veliki broj svojih radnika.

Kao što je poznato tvrtka je od ranije dopala u probleme. Probali su se spasiti redizajnom sajta i orjentisanjem na dijeljenje medijskog sadržaja pop kulture i fokusiranjem na neafirmirane glazbenike. Promjene su donijele nove korisnike, od redizajna pa do danas registriralo se 3.6 milijuna novih korisnika, a također se vidi i rast od 4% u pristupu MySpace-u sa mobilnih uređaja.

Mike Jones je dao priopćenje u kom se navodi da će društvena mreža MySpace proći značajno restrukturiranje koje će rezultirati otkazom za 47% radnika diljem svijeta, što će je oko 500 radnika. Nekada su bili prava senzacija, dok se nije pojavio Facebook, a danas se bore da opstanu na tržištu.

Ovo otpuštanja će svakako učiniti MySpace-a jeftinijim za News Corp., a ako News Corp. pokuša prodati društvenu mrežu (kao što su neke glasine veće neko vrijeme ističu), ovo će mu sigurno pomoći u pronalaženju potencijalnih kupaca.