Microsoft-Dynamics-Logo_270x94_270x94 Nakon četiri mjeseca beta testiranja u koje je bilo uključeno više od 11500 klijenata i 400 partnera širom svijeta, izvršni direktor kompanije Microsoft, Steve Ballmer, je i službeno prezentovao Microsoft Dynamics CRM Online. Ovo je Cloud bazirana verzija Microsoft Dynamics CRM 2011 koja bi trebala da je rame uz rame sa ostalim Cloud baziranim CRM proizvodima tvrtkih poput Salesforce.com i Oracle.

Softver za upravljanje odnosima sa klijentima (CRM) prvo je izdan kao usluga "u Cloud-u" smještena na Microsoft poslužiteljima, dostupna na 40 tržišta i 41 jezik. Krajem veljače trebala bi biti dostupna i verzija koja se može postaviti na vlastite ili poslužitelje partnerske tvrtke. U kompaniji Microsoft ističu kako verzija koja se može instalirati na vlastite poslužitelje tvrtki kasni zbog dodatnih ispitivanja koja se provode kako bi bili sigurni da softver dobro radi i na poslužiteljima izvan Microsoft-ovih podatkovnih središta.

 Dynamics-CRM

Microsoft je također i snizio cijenu licence za Dynamics CRM 2011 Online sa 44 na 33 dolara po korisniku mjesečno. Potencijalnim novim korisnicima Microsoft nudi i svoj program "Cloud CRM For Less" kroz koji korisnicima koji se prebace sa softvera konkurentskih tvrtki, Salesforce ili Oracle, nudi dodatni popust.