windows7 Microsoft je izjavio da je poslao prvi servisni paket (SP1) za Windows 7 i Windows Server 2008 R2 proizvođačima, a potrošači mogu dag a očekuju nešto kasnije ovog mjeseca.

Vijest dolazi nekoliko tjedana nakon što je Microsoft-ov Ruski Windows lokalizacijski tim izvijestio da je SP1 finaliziran i poslat proizvođačima.
Microsoft navodi da će ažuriranje biti dostupno za potrošače kroz Windows Update 22. veljače.

SP1 sadrži ažuriranu verziju Microsoft's Remote Desktop klijent, zakrpe za neke do sada primjećene softverske propuste, i podršku za dinamička memoriju za Hyper-V u sustavu Windows Server 2008 R2 i Microsoft RemoteFX.

Šef Microsoft tima, Michael Kleef, hvali novu RemoteFX tehnologiju koja je uključena u SP1, koja virtualizira grafičku procesorsku jedinicu na serveru umjesto na lokalnom hardveru. To znači da nešto lošije klijentske mašine sada mogu koristiti grafički intenzivnije aplikacije na hardveru koji ih inače ne bi ni podržao, a to za nuspojavu ima smanjiti potrošnje struje na tim mašinama.

Kompanija Microsoft je počela sa testiranjem SP1 još prije jedanaest mjeseci, javna testna verzija lansirana je u srpnju 2010 godine, dok je RC verzija izdana u listopadu prošle godine kada je objavljeno da će konačna verziji biti dostupna tijekom prvog kvartala ove godine, sada znamo, 22. veljače.