google_profiles_big Google je redizajnirao stranice Google Profile koje mogu koristiti svi korisnici Gmail-a i na koje mogu da postave i slike i informacije.

Ako ste postavili svoj Google profil da bude vidljiv svima, onda je vrlo verovatno da će biti na vrhu Google rezultata pretrage kada neko bude ukucao vaše ime u pretragu, što ga tako čini veoma važnim za vaše lično  brendiranje i promociju.

Kada krenete sa postavkom svog Google profila, odmah će te primetiti vrlo veliku sličnost sa stranicom vašeg Facebook profila, čak je i raspored delova za uređivanje vrlo sličan sa vašom slikom u gornjem levom uglu, bitne informacije o vama su u nastavku, dok scrapbook (foto album) i detaljnijie informacija o vašem zanimanju, poslu, obrazovanju, dominiraju u najvećem delu stranice.

Novi dizajn Google profila omogućava ljudima da se lakše povezuju sa drugim korisnicima čiji su profili javni. Ono što kompanija Google ističe jest da su ovi profili namenjeni korisnicima a ne poslovanjima.

Kompanija Google takođe navodi da oni rade i na novom načinu povezivanja poslovanja sa njihovim klijentima, ali da za sada ne mogu dati više informacija o tome.