diggrose Suosnivač Digg-a Kevin Rose fokusira svoje napore u novom smjeru. Nakon izvješća da je Kevin Rose podnio ostavku u Digg-u, Rose je potvrdio na Twitter-u da on zaista radi na novom projektu, ali da "nastavlja savjetovanje Digg-a na Bordu Direktora" kao i da će učestvovati u snimanju epizoda Diggnation. Što se tiče novog projekta, Rose je naveo da će ga uskoro otkriti.

Kevin Rose se odrekao dužnosti Digg-ovog privremenog izvršnog direktora u kolovozu prošle godine nakon što je popunjavao četvoromjesečnu rupu nastalu nakon odlaska Jay Adelson-a, koji je bio izvršni direktor kompanije pet godina. Rose-a je zamijenio Matt Williams, koji nastavlja s radom na dan-za-dan operacijama.

Glasnogovornica kompanije Digg, Erin Walsh, na prva izvješča da je Kevin Rose napustio Digg, ošto je negirala takve navode, međutim još uvijeg nije komentarisala ovu njegovu potvrdu na Twitter-u.

Prije nego što se pojavio tweet Kevin Rose-a o njegovih planovima, velika većina zaposlenika Digg-a nisu vjerovali navodima koji su se pojavili o njegovom odlasku iz kompanije smatrajući to običnim izmišljotinama.

Osim Digg-a, Kevin Rose je također bio suosnivač Pownce, koji je ugašen nedugo nakon što ga je preuzeo Six Apart. On također ima ulaganja u nekoliko tvrtki, uključujući Twitter, Gowalla, Foursquare, Ngmoco, Square, Zynga i Facebook. Jedno od posljednjih ulaganja Kevin Rose-a je Foundation, privatni newsletter i video servis koji pretplatnici mogu plaćati 3,99 dolara mjesečno za njihovo primanje.

Digg je dosada imao nekoliko ponuda za prodaju, jedna od njih je ponuda od 100 milijuna dolara od bivšeg potpredsjednika Amerike, Al Gore, koji je želio da Digg postane dio negove Current Media. Tu je također i ponuda Google-a iz 2008 godine koja je kompaniju procjenika da vrijedi negdje oko 200 milijuna dolara. Google je navodno odustao u završnoj fazi pregovora. Ostale ponude u to vrijeme su dolazile od kompanije Microsoft i dvije neidentificirane medijske kuće.

Od tada, kompanije Digg je proživljavala teške dane, udva navrata su morali da otpuštaju svoje zaposlenike, prvi put početkom siječnja 2009 godine otpustili su 10 posto svog osoblja, a drugi put u listopadu prošle godine kada je otpušteno čak 37 posto zaposlenih.

Sama web stranica je također pretrpjela velike kritike korisnika nakon redizajna u kolovozu koji je uglavnom ocenjen kao nepotreban od dugogodišnjih korisnika, od kojih su mnogi napustili Digg i otišli na druge društvene stranice.