Tržište Android aplikacija ima na tisuće odličnih igara koje su dostupne za preuzimanje. Iako mnoge igre koštaju samo nekoliko dolara, usredotočit ćemo se ipak samo na najbolje besplatne Android igre dostupne za download.

  1. Angry Birds

    Angry Birds je počela kao aplikacija na tržištu iPhone aplikacija a nedavno je postala dostupna i za Android tržište. Igra je besplatna za Android korisnike dok iPhone korisnici treba da izdvoje 2 dolara. Igra je prilično jednostavna za igru, ali napredovanje u igri donosi određene poteškoće. Angry Birds je puzzle igra u kojoj igrač pokušava riješiti različite puzzle pucajući na ptice. Ako vam se svidi Angry Birds, postoje još dvije druge varijacije koje su na raspolaganju za preuzimanje. Angry Birds Seasons i Angry Birds Rio također su dostupne za besplatan download za Android.

  2. Tetris

    Ako ste kao dijete uživali igrajući Tetris onda ćete zavoljeti i ovaj Tetris za Android uređaje. Tetris je napravljen da izgleda i da se igra upravo kao stara Nintendo igra ​​iz 1980-ih. Blokovi različitih oblika padaju niz ekran a zadatak igrača je da spriječi da se oni naslažu do vrha. Ako igač složi čitav red, bez praznina, to će uzrokovati da se taj red blokova ukloni sa ekrana. Ako se pak blokovi naslažu do vrha, igra je gotova.

  3. Jewels

    Jewels je verzija Bejeweled-a namjenjena Android platformi. Igrica se igra potpuno isto kao i Bejeweled, igrica u kojoj uživaju mnogi korisnici Facebook-a. Obojeni dragulji smješteni su na ekranu a cilj je mijenjati mjesta draguljima kako bi se napravila velika grupa dragulja iste boje. Ovo je još jedna zabavna i uzbudljiva igra. Zašto platiti za Bejeweled kad možete dobiti istu igru ​​potpuno besplatno sa Jewels.

  4. Word Feud

    Word Feud je još jedan klon klasične igre koju mnogi ljudi poznaju i vole, Scrabble. Igrica se igra točno kao stara igra. Word Feud također nudi i online igranje tako da možete testirati svoje sposobnosti protiv drugih igrača koji mogu biti bilo gdje u svjetu. Iako je igra besplatna, ona ipak ima i mnogo mjesta za oglašavanje u samoj igrici. To se možda čini nekako neukusno ali bolje i to nego da se igra plaća.

  5. Pinball Deluxe

    Pinball Deluxe se igra poput bilo koje druge fliper igre koju možete da vidite u nekom baru. Loptica se kreće na uvjerljiv način i ponaša se baš kao što bi se ponašala na stvarnom fliper stroju. Pinball Deluxe dolazi s četiri različite table, Space Frontier, Wild West, Diving for Treasure i Carnival. Iako je igra zaista odlična, ipak nedostaje taj osjećaj pritiskanja gumba i treskanja stroja.