Google je jučer objavio da planira gašenje dviju usluga koje su se pokazale kao nepopularne, radi se o Google Health i Google PowerMeter.

Google Health je dizajniran tako da omogućava ljudima da stvaraju i pristupaju bazi svih svojih podataka koji se tiču njihovog zdravlja. Beta usluga je pokrenuta sredinom 2008 godine, šest mjeseci nakon što je Microsoft predstavio sličnu uslugu nazvanu HealthVault. Mnogi su tada iznosili sumnje u Google-ovu sposobnost da osigura veći broj partnerstava potrebnih za uspjeh projekta, kao i u samu želju korisnika da postavljaju online svoje osjetljive zdravstvene podatke.

Sada, s nekoliko godina iskustva, opazili smo da Google Health nema toliko širok utjecaj koji smo od njega očekivali,

navodi Google na svom blogu.

Google Health usluga će biti aktivna do 1. siječnja iduće godine, a ljudi će moći preuzeti svoje zdravlje podataka i godinu dana nakon toga, u nekoliko formata uključujući XML koji se može učitati u druge usluge, uključujući Microsoft HealthVault.

Kompanija Google također gasi svoju uslugu PowerMeter, koja je ljudima pružala informacije o njihovom korištenju energije kao načina da potakne manju potrošnju električne energije.

Naši napori nisu zaživjeli kod korisnika u obimu koji smo željeli pa smo prinuđeni da ugasimo ovu uslugu 16. rujna,

navodi se na Google blogu

Microsoft također ima sličnu uslugu pod nazivom Hohm, koja omogućuje ljudima da prate utrošak električne energije u svojim domovima.