Dolaskom novih tehnologija sve je bliži dan kada će prestati potreba da nosimo novčanik. U stvari, PayPal vjeruje da će se to dogoditi da 2015 godine, a nitko više neće nositi novčanik (ovo predviđanje se prvenstveno odnosi na tehnološki razvijene zemlje). Ulogu novčanika bi trebali preuzeti mobiteli.

PayPal je nedavno kupio pružaoca usluge mobilnog plaćanja, Zong, za 240 milijuna dolara, i tako krenuo u mijenjanje svijeta.

Kako digitalne valute uzimaju sve veći zamah, mi smo usredotočeni na pružanje rješenja koja su ne samo nova i drugačija, negi i bolja nego što su trenutno. Vjerujemo da će do 2015 godine digitalna valuta bit će široko prihvaćena u SAD-u a vjerojatno i u Europi. Više nećete morati nositi novčanik, plaćat ćete mobitelom. Koliko smo sigurni u postizanju tog cilja? Toliko da smo pitali nekoliko ljudi da prihvati digitalni stil života i da koriste samo digitalni valutu za plaćanje svih svojih kupnji,

izavio je predsjednik PayPal-a, Scott Thompson.

PayPal se čak odlučio da sprovede studiju kako bi se dobio bolji uvid u život bez novčanika. Pet stanovnika će morati koristiti svoj mobilni telefon za plaćanje svega što kupe.

Nedavno je Google predstavio svoju ​​Google Wallet uslugu, NFC sustav plaćanja koji pretvara Android uređaj u mobilni sustav plaćanja.