Poslovne stranica na geolokacijskom servisu Foursquare prisutne su već oko godinu i pol, a danas je objavljeno da one postaju dostupne svima. Poslovne stranice na Foursquare nisu više limitirane samo za velike brandove niti je više potrebno surađivati sa Foursquare timom, slati im dokumentaciju i čekati njihovo odobrenje za kreiranje svoje prisutnosti.

Od danas možete sami početi sa procesom kreiranja poslovne stranice kako bi promovirali brand, pružili savjete te postavili slike gdje se nalazite, i to sve podijelili na Twitter-u i Facebook-u.

Za proteklih 18 mjeseci, Foursquare je kreirao oko 3.000 poslovnih stranica, oslanjajući se na svoje programere i dizajnere uz koordiniranje sa brandom za koji se izrađuje stranica. Bio je to ograničen i neodrživ model koji je rezultirao da se geolokacijski servis fokusira samo na suradnju sa velikim imenima, kao što su Louis Vuitton, Zagat, The New York Times, History Channel, Brooklyn Museum i grad Chicago, iako postoji veliki broj poslovanja koja bi privukla dosta veliku pažnju da su ranije mogla kreirati svoje prisustvo na Foursquare.

Od danas, svako poslovanje može kreirati besplatnu Foursquare poslovnu stranicu, kojoj obožavatelji mogu da prate i na njoj pogledaju savjete.

Nove poslovne stranica također donose mogućnost višestrukog upravljanja kao i ažuriranje mobitelom. Vaša nova stranica će biti uključena u galeriju stranica gdje se trenutno nalazi oko 3.000 drugih aktivnih stranica.

Prije nego što počnete da kreirate svoje prisustvo na ovom geolokacijskom servisu, trebali biste pročitati Foursquare FAQ za poslovne stranice, kako biste dobili ideju o tome što će vam sve trebati da biste započeli i održavali poslovnu stranicu.