androidGoogle je objavio da je više od 10 milijardi aplikacija preuzeto sa Android Market-a. Kako bi to obilježili Google je rekao da će u sljedećih 10 dana smanjiti cijene nekih od najboljih aplikacija za 10%.

Google naglašava činjenicu da korisnici u posljednje vrijeme preuzimaju jako mnogo aplikacija navodeći da je Android-u trebalo 22 mjeseca da dosegne brojku od milijardu preuzimanja a samo mjesec dana da od devet milijardi dođe na 10 milijardi preuzimanja.

Google Android smartphone platforma je početkom 2011 godine postala najpopularnija platforma na svijetu preuzimajući primat od Symbian-a. Google je objavio da će ova proslava povodom preuzimanja 10 milijardite aplikacije 10 dana tijekom kojih će Google izabrati niz vrhunskih programa kojima će sniziti cijene a među njima i Asphalt 6 HD, Minecraft, Endomondo Sports Tracker Pro i Swiftkey X.

Carolina Milanesi, analitičar u kompaniji Gartner navodi da su brojke o preuzimanju aplikacija loše mjerilo uspjeha.

Ove brojke su bitne posmatračima ove industrije i pomažu oglašivačima, ali ne mijenja ništa drugo. Kvaliteta aplikacija i online prodavnice generalno treba da bude nešto na što Google treba posebno da se usredotoči jer je poo vim pitanjima još uvijek vidljiva razlika između Apple App Store i Android Market-a. To za sada ne može utjecati na broj preuzimanja ali će s vremenom utjecati na mogućnost bolje zarade za programere,

naglašava Carolina Milanesi.