PanasonicJapanski elektronika gigant, kompanija Panasonic, nakon nekoliko godina razvoja demonstrirala je svoju ​​novu WiGig SD memorijsku karticu, koja treba korisnicima da ponudi jednostavno rješenje za prijenos podataka velike brzine između uređaja na kratkom dometu.

Ova SD memorijska kartica dolazi sa ugrađenim WiGig čipom i antenom i može se koristiti za prijenos videa između malih elektroničkih uređaja kao što su tablet i telefoni ili televizora u vašoj dnevnoj sobi.

Ova tehnologija je još uvijek malo daleko od toga da bude dostupna javnosti, ali kompanija Panasonic naglašava da bi se sa WiGig SD memorijskom karticom DVD video mogao prenijeti za manje od jedne minute korištenjem 60Ghz spektra sa ograničenom udaljenosti između dva uređaja na jedne do tri metra.

Kompanija navodi da će tijekom iduće godine ponuditi nekoliko rješenja koje će biti namjenjena za korištenje u automobilima, smatrajući WiGig idealnim s obzirom na njegov kratak domet. Spajanjem na računalo u automobilu, također će biti moguće gledati različite podatke vezane za automobil kao što je tlak u gumama.

Panasonic navodi da bi ovo također moglo postati veoma uzbudljiva značajka u budućnosti mobilnih uređaja. Kompanija za sada nije ništa govorila o cijenama ali se mnogo više informacija o WiGig SD memorijskoj kartici treba očekivati u dogledno vrijeme kako se ovaj koncept bude približavao proizvodnji. WiGig neće zamijeniti trenutni WiFi standard, ali kompanija naglašava da trenutno radi na nekoliko rješenja koja će se smatrati idealnim za iskorištavanje gigabitnih brzine prijenosa na malim udaljenostima.