Kevin-Rose Kevin Rose, osnivač Digg-a i inkubatora mobilnih aplikacija Milk, priključio se kompaniji Google.

Inkubator mobilnih aplikacija Milk jučer je objavio da zatvara svoj svoj ​​jedini proizvod Oink, koji je mobilna aplikacija za lokalno preporučivanje koja iako nije postigla željeni uspjeh ipaj je u prvom mjesecu imala 150.000 download-a.

Dobro obavješteni izvori navode da iako Google izravno ne kupuju Milk, Kevin Rose i još nekoliko zaposlenika pridružit će se kompaniji Google.

Kompanija Google i Kevin Rose odbili su za sada komentirati ove navode a izvori navode da će mu prvi radni dan u Google-u biti već u ponedjeljak.

Mnogi smatraju da je Google-ovo angažiranje Kevin Rose povezano sa Google + s obzirom je sve više kritika na račun društvene mreže na kojoj skoro da i nema nikakvog angažmana korisnika.

Takođe, treba reći da Google i Kevin Rose imaju historiju, naime kompanija Google je 2008 godine bila veoma blizu kupovine sajta sa društvenim vijestima Digg, ali su pregovori u posljednjem trenutku propali. Osim toga, Google Ventures je jedan od investitora u inkubator mobilnih aplikacija, Milk.

Kevin Rose također je poznat i kao investitor, novac je ulagao u kompanije kao što su Fab i Zynga, ngmoco, Foursquare i Twitter.