paypal-here PayPal se usredotočio na mala poslovanja, pružatelje usluga i male trgovce sa svojom novom uslugom mobilnog plaćanja, PayPal Here, koja omogućuje obradu nekoliko načina plaćanja, uključujući čekove i kartice, sa mobitelima.

Nova usluga predstavljena jučer uključuje besplatnu aplikaciju i enkriptirani čitač kartica, koji omogućuje trgovcima da sa iPhone, a kasnije i sa Android pametnim telefonima, izvrše proces plaćanja.

Trgovci mogu prihvatiti uplate sa kartice tako što bi ih skenirali pomoću čitača kartica povezanog sa njihovim pametnim telefonom čitač kartica, a čekove koristeći kameru svog telefona, ili manuelnim unosom informacija o kartici u aplikaciju. Trgovci također putem aplikacije mogu poslati fakturu i uvjete plaćanja, kao i prihvatiti plaćanje putem PayPal računa. Treba reći da je opcija plaćanja čekom omogućena samo na prostoru SAD-a.

PayPal planira da u narednom mjesecu predstavi i Android verziju ove aplikacije.

Trgovci će plaćati proviziju od 2,7 posto za očitavanje kartice i plaćanje putem PayPal računa dok će se čekovi obrađivati besplatno. Provizija od 2,7 odsto nešto je manja nego kod konkurenta, mobilni sustav plaćanja Square naplaćuje 2,75 odsto.

Ono što izdvaja uslugu mobilnog plaćanja PayPal Here u odnosu na ostale usluge mobilnog plaćanja jeste to što iza ove usluge stoji velik i pouzdan brand u industriji online plaćanja sa više od 100 milijuna korisnika diljem svijeta.

Sa PayPal Here, mi smo sada u mogućnosti da ponudimo mnogo više mogućnosti malim poslovanjima. Trgovci mogu preuzeti PayPal Here aplikaciju, prijavite se i započeti prihvaćati plaćanja odmah, sredstva će dobiti izravno na PayPal računa bez obzira je li je prodaja bila online, putem mobitela ili putem PayPal Here,

navodi se u priopćenju kompanije PayPal.