Photoshop

Kompanija Adobe objavila je da će trenutna CS6 verzija Photoshop-a biti posljednja koji će podržati operativni sustav Windows XP koji je Microsoft izdao davne 2001 godine.

Kao razlog Adobe navodi da moderne performanse koje zahtijevaju moćniju grafiku koja nedostaje u Windows XP.

Noviji operativni sustavi i hardver omogućuju nam da našim korisnicima ponudimo znatno bolje performanse, te usmjeriti naše napore na inovacije oko područja koja će imati najveću korist za njih. Photoshop CS6 je pokazao da oslanjanje na moderne operativne sustave, modernu grafiku može dovesti do značajnih poboljšanja u 3D, Blur Gallery i Lighting Effect Blur, značajkama koje nisu dostupne korisnicima Windows XP. Mi želimo da ohrabrimo sve one koji trenutno koriste Windows XP da razmisle o migraciji na neki noviji operativni sustav kako bi u potpunosti mogli koristiti buduće Photoshop inovacije.

Milijuni ljudi još uvijek koriste Windows XP a Microsoft godinama unazad pokušava natjerati te korisnike da počnu da koriste neke od novijih verzija.

Kompanija Adobe dodala je novu Creative Cloud opciju pretplatu za cijeli Creative Suite 6 i drugi softver, za koji kupci treba da plate 50 dolara mjesečno, a jedan od njegovih prednosti je da će nove značajke predviđene za CS7 biti dostupne čim budu završene od strane Adobe-a. One nove značajke također neće biti dostupne korisnicima operativnog sustava Windows XP.