motorola-android-desktop-racunar

Kompanija Motorola predstavila je svoj novi desktop računar u Kini koji kao operativni sistem koristi Google Android. Ovaj novi Motorola računar (HMC3260) hostuje sve vrste sadržaja za kućnu zabavu.
Na njegovom 18.5-inčnom LED ekranu osetljivom na dodir možete gledati televizijske emisije, filmove, igrati igrice, surfati Internetom i pokretati Android aplikacije.

Motorola je ušla u partnerstvo sa Cloud servisom VASU kako bi za ovaj svoj novi Android računar obezbedila sadržaj.

Specifikacije ovog interesantnog Motorola Android desktop računara su:

  • Freescale i.MKS53 ARM Cortex A8 1GHz
  • 1 GB DDR RAM memorije, 4 GB NAND fleš memorije
  • 18.5-inčni LED ekran osetljiv na dodir (1366 x 768, 60Hz, 16:9 widescreen)
  • Operativni sistem Android 2.3.4 (Gingerbread), prilagođen Android Launcher sa bogatim desktop iskustvom
  • TV i video klijent sa integracijom
  • Širokopojasni Internetu pristup putem EuroDOCSIS i LAN (PPPoE / DHCP +, itd)

Iako svet desktop računara nije nepoznanica za Android ipak se do sada nije moglo videti da jedan tako veliki proizvođač kakav je Motorola, napravi desktop računar, sva tastaturom i mišem, koji pokreće Google-ov mobilni operativni sistem Android.

U osnovi, radi se o vrlo velikom Android tabletu koji još ima i tastaturu i miš. Motorola HMC3260 desktop računar pokreće Android 2.3 Gingerbread, tako da ne treba očekivati mnogo ali je sam koncept sigurno jako zanimljivo.

Za sada još uvek nema informacija o tome koliko će ovaj računar koštati ni kada će se on naći u prodaji. Sve u svemu, jako zanimljiv koncept koji bi mogao pokrenuti lavinu Android desktop računara koji bi se u skorije vreme mogli naći na tržištu da konkurišu tradicionalnim desktop računarima.