gmail donosi novo iskusto pisanja email poruka

Kompanija Google danas je objavila potpuno novi način komponovanja e-maila u Gmailu ističući da je pisanje i odgovaranje na e-mail sada mnogo brže i lakše nego što je to ranije bilo.

Google je na oficijelnom Gmail blogu danas objavio da će sada klik na veliko crveno “Compose” (Napiši e-mail) dugme preusmeriti korisnika na pop-up prozor umesto na dosadašnji ekran za kreiranje e-maila. Ovaj novi pop-up prozor za kreiranje poruke izgleda kao veći prozor za ćaskanje koji korisnicima omogućava da odgovore na poruke, pretražuju i vide dolazne email poruke i sve to bez potrebe za zatvaranjem glavnog ekrana.

Koliko puta ste počeli pisali e-mail poruku pa vam je zatrebalo nešto iz druge poruke? Morali ste ga sačuvati u draft, otvariti staru e-mail poruku, a zatim ponovno otvoriti Draft i nastaviti pisati e-mail. Veliko trošenje vremena, sa ovom najnovijom promenom u Gmail-u ovaj problem je nestao,

saopštio je Phil Sharp iz kompanije Google.

Novo iskustvo pisanja e-maila takođe dolazi sa dodatnim funkcijama kao što su “inline” umetanje slika, profil slika vašeg kontakta će se pojaviti dok kucate e-mail adresu, što vam pomaže u bržoj vizuelnoj identifikovanju, kao i sposobnost da prevučete i otpustite kontakte u polja To:, Cc: i Bcc:.

autocomplete opcija

Kompanija Google saopštila je da su nove funkcionalnosti pokrenute danas i da će potpuno novo iskustvo komponovanja e-maila biti dostupno svim Gmail korisnicima u roku od nekoliko meseci.