Instagram je juče objavio novu funkciju za razmenu poruka koja je već dostupna za iOS i Android korisnike. Instagram Direct je nova funkcionalnost koja korisnicima omogućava da šalju tekstualne i video poruke, kao i fotografije direkto drugim korisnicima.

Instagram je takođe objavio da servis sada ima 150 miliona korisnika širom sveta i da polovina njih koristi servis svakodnevno.

Instagram Direct je funkcionalnost koju su mnogi odavno priželjkivali u ovom izuzetno popularnom servisu.

Nova funkcija se pojavljuje u “Share To” odeljku Instagrama i tu možete izabereti sa kojim prijateljima ćete podeliti određenu sliku ili video što znači da morate pratiti nekoga da bi sa njim to delili. Korisnici mogu deliti fotografije i videa sa maksimalno 15 osoba odjednom.

instagram-direct

Da bi delili poruke sa Direct Instagram, korisnici jednostavno treba da dodirnu dugme za snimanje, urede neku sliku ili video kao i do sada a zatim da koriste "Direct" umesto "Followers".

Kada šaljete Direktni post , izaberite imena ljudi kojima želite poslati fotografiju ili video, upišite naslov i pošaljite. Nakon slanja, dobićete obaveštenje kada ti korisnici pogledaju vašu poruku, a možete pratiti i njihove Like i komentare, kao što ste mogli i do sada.

Direktne poruke koje dolaze od osoba koje pratite će biti odmah prikazane dok će se one koje dolaze od osoba koje ne pratite pojaviti u posebnom odeljku, tako da korisnici mogu odlučiti da li žele ili ne da vide sadržaj od tih osoba.

Instagram Direct dostupan je u najnovijoj verziji Instagrama za iOS i Instagrama za Android korisnike.