kako koristiti google alat za pretragu site

Google je predstavio fantastičnu novu funkciju koja će vam se sigurno dopasti. Naime, Google sada omogućava Android korisnicima da na vrlo jednostavan način pronađu svoj izgubljeni telefon. Sve što treba da urade je da u Google pretraživač ukucaju “find my phone”.

Sve dok su prijavljeni sa istim Google nalogom, lokacija njihovog Android uređaja će biti prikazana na mapi.Takođe, ako se uređaj nalazi u vašoj blizini, imate mogućnost da aktivirate njegovo zvono. Ovo je svakako vrlo zgodno i korisno u situacijama kada ste zagubili telefon tj. kada ne znate gde ste ga tačno ostavili pa besomučno pretražujete svaki pedalj vašeg stana.

Ako znate gde je vam je računar, sada možete tražiti od Googlea da pronađe vaš Android telefon. Ako je u blizini, aktivirajte zvono da ga lakše pronađete, a možda ćete na mapi videti da vam je ostao na poslu,

naveo je Google u predstavljanu ove nove funkcije.

google-find-my-phone

Ono što treba znati jeste da u slučaju da je vaš telefon ukraden, Find My Phone funkcija vam ne dozvoljava daljinsko zaključavanje ili brisanje sadržaja na uređaju. Međutim, Android korisnici to mogu uraditi putem postojeće aplikacije Android Device Manager. Aplikacija korisnicima omogućava daljinsko zaključavanje svojih uređaja, pa čak i brisanje osetljivih podataka koji mogu biti na njima.

Google je predstavio Android Device Manager 2013. godine sa ciljem da se korisnicima omogući lociranje, zaključavanje i brisanje podataka iz svojih Android uređaje preko Web-a. Treba reći da Apple takođe nudi sličnu uslugu svojim korisnicima pod nazivom Find My iPhone.