Nova besplatna Google aplikacija PhotoScan omogućuje vam digitaliziranje starih fotografija sa telefonom.

google-photo-scan

PhotoScan aplikacija je osmišljena kako bi korisnicima pomogla da svoje stare fotografije u foto albumima digitaliziraju na brz i jednostavan način.

PhotoScan je vrlo jednostavna aplikacija, sve što trebate je dao pratite upute na zaslonu koje vas vode da sa kamerom na telefonu pređete preko svakog kutu fotografije.Znači, pokretanjem Foto Scan aplikacije automatski se aktivira kamera na vašem telefonu s kojom treba da pređete preko sva četiri kuta na fotografiju. Slično fotosferi, jednostavno pređete sa svojim telefonom preko četiri točke. Nakon završetka, korisnik može odmah prijeći na drugu fotografiju.

Treba reći da postoji mogućnost da se digitalizirana fotografija automatski prenese na Google Photos, spremi na telefon ili dijeli s drugim aplikacijama.

Aplikacija se oslanja na napredne algoritme koji mogu detektirati rubove, izravnati fotografiju, okretati je u pravom smjeru, pa čak i ukloniti prekomjernu osvjetljenost.

Zanimljivo je da su neki od istih istraživača koji su radili na aplikaciji PhotoScan ranije radili na razvoju algoritma na univerzitetu MIT koji je sposoban ukloniti refleksije i druge nepravilnosti na slici.

Google-ova aplikacija PhotoScan je dostupana besplatno za Android i iOS uređaje.