google Google je kupio BumpTop za još neobjavljen iznos ali se špekuliše sa iznosom od oko 40 milijuna dolara. Da li je to još jedna značajka namjenjena Chrome OS ili možda čak i Android OS.

BumpTop je desktop zamjena koja ima za cilj da replicira radni prostor stvarnog svijetu, gdje su predmeti organizirani bez nekog striktnog rasporeda, dokumenti su možda su i razbacani po stolu ali vlasnik zna gdje mu se šta nalazi dok je na današnjim desktop-ima rasporeda u vidu nevidljive rešetke.

Projekt je započeo kao magistarski rad Anand Agarawala, koji je sada vlasnik tvrtke. Tvrtka je dobila kapital i od 2007 godine do danas, tvrtka je dobila 2-3 milijuna dolara investicija do sada.

BumpTop je pušten u javnost u siječnju ove godine, ostavljajući otvorena vrata Google-u da kupi ideju i koju će da kapitalizira. BumpTop Pro korisnicima je obećana podrška do kraj život za izvorni proizvod.

Do sada je BumpTop bio dostupan za download, no tvrtka je jučer objavila na svome sajtu upozorenje na promjenu smjera i vrijeme koje je sada ističe za one koji žele aplikaciju.