facebook Samoproklamovani social-medija naučnik Den Zarrella je već primenjivao jezičku metodologiju psihološkog profila Twitter korisnika. Sada on koristi istu tehnologiju i pristup da utvrdi ponašanje Facebook korisnika.

Zarrella koristi metode Regresivno Imaginarni Rečnik (RID) i Jezičke Upite i Brojač Reči (LIWC), kako bi došao do zaključka da,

Članci, koji sadrže seksualne reference u naslovima, na Facebook-u se dele daleko više od prosečnih priča.

Zarrella je aktivno sakupljao 12.000 linkova sajtova sa vestima i blogovima od februara ove godine koje je koristio za analizu.

Kao što je grafikon ispod prikazuje, Facebook korisnici su izuzetno fascinirani seksom, jer seks linkovi se u 90% više dele od nekih drugih sa drugim sadržajem. Linkovi koji se odnose na prirodu ili se odnose na učenje nalaze se na drugom i trećem mestu u smislu delenja drugima.

Linkovi sa negativnim konotacijama ili koje se odnose na aktivnosti u slobodno vreme, za njih je verovatnoća da će biti deljeni manja od 10%.

Za prosečnog Facebook korisnika, Zarrell-ini rezultati istraživanja znače vrlo malo. Za marketing i brendove, ovi rezultati bi pak mogli pomoći u finom nijansiranju svojih linkova za razmenu na Facebook-u kojom bi postigli maksimalne rezultate.