Ko pita – ne skita?!” je besplatan servis putem kojeg svaki korisnik ima priliku postaviti pitanja iz oblasti Internet poslovanja i online zarade, te dobiti brz i kompetentan odgovor od strane online eksperata, naših stručnih saradnika, redakcije Online Tržišta kao i drugih korisnika.

Ovaj servis je u probnoj fazi narednih 3-6 mjeseci sa ciljem edukovanja i informisanja novih poduzetnika, uz potporu svakom ko krene u ostvarivanje ciljeva i namjera da iskoristi Internet kao novi kanal zarade. Svakako, mi stojimo na usluzi i svim ostalim, regionalno-etabliranim i afirmisanim online poduzetnicima, studentima, kompanijama i drugim organizacijama koji smatraju da je krajnje vrijeme iskoristiti Internet za nove poslovne poduhvate.

Servis je vrlo jednostavan. Potrebno je da se registrujete da bi postavali pitanje. Registracioni proces niije naporan, dovoljno je da ostavite vašu email adresu i upišete korisničko ime, da bi kasnije na email dobili lozinku uz pomoću koje bi se ulogovali i postavili vaše pitanje. Za jednostavniji pristup možete koristiti i vaš postojeći Facebook nalog ili vaš drugi nalog na jednoj od dodatnih 20 socijalnih mreža poput Google, Yahoo, Twitter, MySpace i slično. Pitanje ostaje javno i dostupno svim internet korisnicima, kako bi se i drugi mogli uključiti sa sopstvenim mišljenjem i konstruktivnim odgovorima, ili dodatno proširiti problematiku i debatu. Nalog na OnlineTržištu vam služi da se poslije uvijek možete vratiti i postavljati nova pitanja ili učestvovati u diskusiji, odgovarati na pitanja drugih korisnika i glasati za najbolje odgovore. Vaš email ostaje zaštićen i neobjavljen, dok je korisničko ime koje izaberete javno dostupno.

Pitanja su sastavljena iz naslova, koji obično predstavlja samo pitanje, te polja za opis gde treba da detaljnije opišete situaciju i ono što vas interesuje kako bi dobili bolji odgovor. Pitanje se objavi odmah, a odgovor na vaše pitanje može doći od strane eksperta i redakcije, ili pak od strane drugih korisnika. Mi ćemo se potruditi da pitanja odgovorimo najdalje za 24 sata, iako je moguće da se odgovori na neka kompleksnija pitanja prolongiraju i do 48 sati (obično važi za pitanja postavljena u toku vikenda i praznika). Oni koji uz postavljanje pitanja dodatno lajkuju našu Facebook stranicu će biti na vrhu liste, dok oni koji to ne učine svakako neće biti odbačeni ili neodgovoreni.

Ko pita – ne skita?!” je pilot projekat u režiji OnlineTržišta u nadi dodatnog podsticanja razvoja online poduzetništva u regionu Balkana, poboljšanju informisanosti i Internet pismenosti, te sa svrhom rješavanja problema i nedoumica za sve one koji imaju želju i volju da odbace stereotipe i idu u smijeru nezavisnosti i spremnosti da preuzmu odgovornost i nagradu za svoju upornost i zalaganje.

Za sve ostalo ne oklijevajte, već pitajte (ili odgovarajte)!