Amazon je u nedjelju izjavio da se složio sa Macmillan izdavačem knjiga za prodaju elektroničke verzije njihovih knjiga po višoj stopi nego što je uobičajeno na Amazonu od 9.99 dolara, dok Amazon i dalje vjeruje da cijena od 14,99 dolara za e-knjigu je "nepotrebno visoka".

Objava dolazi nakon što je Amazon privremeno povukao Macmillan knjiga sa svojih web stranica zbog navodnog spora oko cijene e-knjiga. Macmillan i drugi nakladnici knjiga su tražili od Amazona povećanje prodajne cijene e-knjiga na svom Amazon web mjestu. No, Amazon je stajao čvrsto u svojim tvrdnjama da je sve iznad 9,99 dolara previsoka cijena.

Mi smo izrazili naše stalne nesuglasice i ozbiljnost naših neslaganja koje su prouzrokovale privremen prestanak prodaje sve Macmillan naslova. Međutim želimo da znate da u konačnici ćemo morati kapitulirati i prihvatiti Macmillan uvjete, jer posjeduju monopol nad svojim naslovima, a mi ćemo ih ipak i dalje držati u ponudi čak i po cijenama koje vjerujemo da su nepotrebno visoke za e-knjige.

tvrdi Amazon u svojoj posljednjoj izjavi.

Macmillan knjige se dakle ponovo vraćaju na Amazon sa cijenom od 12,99 i 14,99 dolara za elektroničke inačice bestselera i većinu hardcover izdanja.

Amazon svakako želi da zauzme prvo mjesto kao najpovoljniji distributer elektronskih izdanja knjiga (e-knjiga ili ebook). S druge strane, ako veći izdavači knjiga to ne prihvataju, Amazon riskira da kupcima ponudi samo ograničen izbor naslova.

Sada, kako je Amazon izjavio u svom zadnjem izvještaju, na korisnicima je da odluče za sebe da li oni vjeruju da je razumno platiti 14,99 dolara za najprodavaniji e-knjige.