AOL je u ponedjeljak najavio kako je potrošio 36,5 milijuna dolara kako bi kupili StudioNow, start-up kompaniju koji se baci tehnologijom stvaranja on-line videoa i distribuciji tog materijala.

StudioNow će biti integrisan u Seed.com, medijsku kuću koju je AOL pokrenuo krajem prošle godine – negdje u isto vrijeme kada je otišao od bivših roditelja Time Warnera.

Seed.com identificira područja medijske pokrivenosti koje AOL smatra da će biti od interesa i zatim dodjeljuje freelance novinara i fotografa na zadatku. StudioNow akvizicija će olakšati za video sadržaj koji će biti dodan u taj mix.

AOLje takođe angažirao bivšeg Google i Microsoft proizvod i inženjering menadžera Jeff Reynara da vodi inženjering i razvojni centar u New Yorku, gdje je AOL premješten krajem 2007. AOL već radi u sličnim razvojnim centrima u Mountain View, San Francisco, Bangalore (India), Dublin (Irska), Tel Aviv (Izrael) i njihovom bivšem sjedištu u Dulles.

AOL je također pokrenuo potragu za novim glavni tehničkim direktorom, jer trenutni direktor Ted Cahall uskoro napušta kompaniju.