Apple Je napravio do skora nekoliko akvizicija visokog profila, uključuJući i mobilnu firmu za oglašavanje Quatro (koJi Je Apple-ov drugi izbor, nakon što im je Google preoteo AdMob) kao i popularni Lala sajt za strimovanje muzike. Apple Je angažovao bivšeg Goldman Saks potpredsednika za upravljanje akviziciJama, kako bi kompaniJa mogla da pametno potroši nekoliko miliJardi zarađenih u proteklih nekoliko godina.

Apple je angažovao AdriJan Pericu bivšeg Goldman Saks investicionog bankara kako bi finalizirao pregovore i realizovao preuzimanje skupocijenijih akvizicija. Nekoliko izvora bliskih BusinessWeeku Je izjavilo da angažovanja Perice, niko u kompaniJi Apple nije bio zadužen za brokerovanje takve ponude.

Apple je došao do ovog zaključka nakon zadnje utrke sa Google-om gdje je izgubio prvog kandidata AdMob. Apple je duže vremena pregovarao, ali je google sa adhok ponudom od 750 miliona dolara pridobio vlasnike i preuzeo AdMob.

Dakle, Perica sa 34 milijarde u džepu u toku ove godine svakako može uveliko poboljšati Apple-ovu borbu za tržište protiv drugih tec’-golijata kao što su Google i Microsoft.