Brian Thomas Mettenbrink, haker iz Nebraske i dio grupe Anonymous, je pristao priznati krivicu na federalnom sudu u Los Angelesu zbog njegove uloge u DDoS napadima protiv web stranice scijentološke crkve, tvrde tužitelji.

Mettenbrinkje pomogao srušiti stranice u siječnju 2008 te zajedno sa drugim hakerima, je preplavio scientološke web stranice s sa toliko prometa, da legitimni korisnici nisu mogli pristupiti stranicama.

Anonymous, slabo organizirana grupa internet hakera, napali su scientološke web stranice nakon što je YouTube uklonio njihov odgovor na Tom Cruiseovu video objavu na YouTube koji im je ustvari predstavljao izazov, gdje Tom Cruise priča o svom iskustvu i Scijentologiji.

YouTube na zahtjev crkve uklanja sporni video, koji grupu trolera još više razbjesni. Njihova anti-scijentološki odgovor, pod nazivom Projekt Chanology, uključio je telefonske podvala-pozive, DDoS napade i opće uvrede.

Mettenbrink, koji će se sada susresti sa zatvroskom kaznom i do godinu dana, nije jedina osoba koja je učestvovala u ovim napadima. Devetnaestogodišnji Dmitriy Guzner iz New Jerseya, izjasnio se prošle godine krivim za sudjelovanje u napadu. Guzner je bio osuđen na godinu dana zatvora.