Tijela nadgledaju dodjelu broj Internet resursa potvrdio manje od 10% raspoloživih IPv4 adrese ostaju nedodijeljeni.  Axel Pawlik, direktor RIPE NCC – organizacije koja nadzire raspodjelu Internet resursa širom Europe i Bliskog istoka izjavio je:

Ovo je ključni korak u rastu i razvoju globalnog Interneta. Vrlo je bitno da se internet zajednica smatra i odlučno djeluje kako bi se osiguralo globalno usvajanje IPv6 standarda. Ograničena dostupnost IPv4 adresa nam neće omogućiti dovoljno resursa kako bi se postigle ambicije koje mi svi imamo za globalni pristup internetu. Razmještaj IPv6 adresa je ključ razvoja infrastrukture koja će omogućiti mreže za potporu milijarde ljudi i uređaja koji će se spojiti u narednim godinama.

Trenutno, velika većina Internet prometa posluje putem starog internet protokola poznat kao IPv4. Svaki uređaj spojen na mrežu treba jedinstvenu adresu kako bi bio u stanju komunicirati. Uz mali postotak preostalih neraspoređenih brojeva, oni koji još nisu uvezani ostavlja rizik da se to neće ni desiti.

IPv6 protokol se vidi kao spasitelj. Ona nudi mnogo milijardi više adresa i omogućit će da se rast interneta nesmetano nastavi. Zagovornici ove tehnologije su odavno nastojali potaknuti spor razvoj napred, nastojeći da prevladaju prigovore oko troškova i neugodnosti.

Nedavno istraživanje Europska komisije pokazalo je da od 610 državnih, obrazovnih i drugih industrijskih organizacija industrije diljem Europe, Bliskog istoka i Azije, samo 17% je imalo nadograđen protokol na IPv6.
Globalno, slika je malo bolja, iako su izdvajanja za IPv6 povećana za gotovo 30% u 2009, poziv se nastavlja za vlade, dobavljače, poduzeća, telekomunikacijske operatere i krajnje korisnike kako preuzeti nove tehnologije prije nego što bude prekasno.

Tijelo bazirano u SAD koje nadzire dodjelu IPeva uputilo je poziv za djelovanjem i to odmah. ICANN predsjednik, Rod Beckstrom, kao i glavni izvršni direktor, izjavio je:

Za globalni Internet rast i napredak bez ograničenja, moramo poticati brzo rasprostranjenje i usvajanje IPv6 protokola.