Segway je kupio britanski milijunaš Jimi Heselden, poznati investitor i vlasnik trgovinskih lanaca u Velikoj Britaniji.

Heselden je predsjednik Hesco Bastion koncerne, kompanije koja pruža pomoć za nuždu ‘Concertainer’ jedinice od poplava i zaštitu od eksplozija, što se većinom koristi od strane vojne i humanitarne agencije. Segway, proizvođač high-tech skutera, je ovu vijest objavio u četvrtak na svom blogu, iako je rekao da se kupovina obavila još na Badnjak prošle godine.

Blog post opisuje Segway kupaca kao "kompaniju koja je bazirana u Velikoj Britaniji", koja ima podršku milijardera Heseldona, iako nije jasno da li je ta tvrtka Hesco Bastion.

U istom trenutku, britanska vlada je objavila konzultacije 5. siječnja o izvodljivosti uvođenja električnih osobnih vozila (EPV) na javne ceste i biciklističke staze. Trenutno, EPV kao što je Segway se zakonski mogu koristiti samo na privatnim posjedima unutar Velike Britanije.

Izumitelj Segway-a Dean Kamen pokrenuo je proizvodnju Segwaya ‘Human Transporter’ – ranije pod nazivom Ginger – u 2001, nakon dugotrajnih špekulacija oko revolucionarnog izuma.

Na žalost, prognoza Appleovog centralnog čovjeka Steve Jobsa, da će Segway potaknuti restrukturu svjetskih metropola, se nije ostvarila, iako ovo vozilo je danas rasprostranjeno širom svijeta, iako u ograničenim količinama zbog skupocjene izrade, a samim tim visoke maloprodajne cijene.