flash-flex-air_logos_270x123 U nastojanju da što više raširi svoju Flash tehnologiju, tvrtka Adobe Systems se pridružila LiMo Foundation, grupi posvećenoj na stavljanje Linuxa na mobilne telefone.

Adobe Flash Player je svuda prisutan na računalima, no tvrtkin Flash Lite nije napravio puno uspjeha sa mobilnim telefonima. Uz nove generacije relativno snažanih smartphone-ova na tržištu, Adobe pokušava opet sa potpuno opremljenom, ali laganijom verzijom računalnog software-a, Flash Player 10.1, koja bi se trebala pojaviti u prvoj polovici 2010.

Flash-a nema na Apple iPhone-u, a kako stvari stoje ni na nadolazećem IPad-u, što Adobe čini jako nesretnim. S druge strane Photoshop Mobile jako dobro napreduje. Ulaskom u LiMo, dobiva novi put i nove korporativne saveznike, uključujući i neka velika imena u mobilnoj telefoniji, kao što su LG Electronics, NEC, NTT Docomo, Orange, Panasonic, Samsung, SK Telecom, Telefonica, Vodafone, i Verizon Wireless.

Sa Adobe Creative Suite-vim alatima će se moći raditi Flash programi na LiMo uređajima.

Postavljanjem Flash platforme za LiMo, Adobe otvara značajne mogućnosti za širenje svojih ciljeve na otvorene standarde za mobilne uređaje,

rekao je David Wadhwani, generalni direktor tvrtke Adobe's Flash.