lastfmlogo Inovacija je objavljena nedavno u Londonu bazi Last.fm. Od kako je redizajniran u leto 2008, odrađeno je puno komercijalnih poslova i to sa Microsoft’s XBox Live, ali vrlo malo novih mogućnosti za korisnike.

Jedino mesto gde je nastavljeno sa inovacijama je Last.fm ‘Igralište’, eksperimentalni deo sajta sličan Google Labs-a. Mnogo od onoga što je dostupno ovde je zaključano i moguć je pristup samo pretplatnicima.

Međutim, Scrobbling Timeline je pokrenut da bude dostupan svima, a ako ste teški korisnik Last.fm biće vizuelizacije podataka do neba. Dijagramski prikaz prikazuje koliko ste tačno pesma slušali tokom vašeg članstva sa naznakama poput vaše 5000-te numere ili vaše 10000-te numere.

Očekuje se da nove funkcije obnove interesovanje za usluge među dugogodišnjim korisnicima čiji je entuzijazam za to možda oslabio. U eri novih muzičkih servisa poput Spotify, lako se zaboravlja da postoji Last.fm koji je tu odavno i sadrži mnogo zanimljivih podataka o korisnicima, slušanjima itd.