Tvrtka koja je poznata kao jedan od najvećih pružatelja Internet usluga sada također želi da joj povjerite spremanje vaše osobne datoteke.

Comcast, jedan od najvećih pružatelja Internet usluga u SAD-u, je u četvrtak pokrenuo online backup servis pod nazivom Secure Backup & Share, za svoje high-speed Internet korisnike. Ovu uslugu je razvio Mozy, poznat po online backup servisu trenutno u vlasništvu EMC.

Prema Mozy-ju, nekih 140.000 hard diskova se pokvari samo u SAD-u svaki tjedan. Datoteka se može izgubiti i na druge načine, uključujući ljudske pogreške, kad je ukraden računar ili od virusa. Comcast kaže da želi pomoći smanjiti rizik od gubitka podataka te potiče potrošače da backup-uju i osiguraju svoje digitalne datoteke.

Tvrtka daje svojim postojećim kupcima 2GB online prostora besplatno sa lansiranjem Secure Backup & Share usluga. Oni koji žele koristiti više prostora za backup mogu se odlučiti za nekoliko različitih paketa koji uključuju, 50GB za 4,99 dolara mjesečno ili 49,99 dolara godišnje, a 200GB za 9,99 dolara mjesečno ili 99,99 dolara godišnje. Ova cijena je otprilike ista kao i kod drugih koji nude online backup servis, kao što su Memeo ili McAfee Online Backup.

Prema Comcast-u, Secure Backup & Share, osim čuvanja datoteka u slučaju nesreće, isto tako dopušta kupcu da djeli sadržaj preko personalizirane web stranice. Djeljivi sadržaj uključuje fotografije, video, glazbu i dokumente.

Comcast korisnici mogu odmah aktivirati svoj računi i koristiti novi online backup servis, koji trenutno radi samo na PC računalima.