google_reader_logo_mar09 Google-a je potvrdio da Google Reader sada prikazuje PubSubHubbub feed-ove u realnom vremenu. Do sada je trebalo minimalno pola sata pre nego što se nova poruka sa popularnih blogova i vesti pojavi u Google Reader-u. Sada međutim, poruke iz PubSubHubbub feed-ova počeli su da se pojavljuju u Google Reader-u gotovo odmah nakon njihovog objavljivanja.

Blogeri i čitaoci počeli da se žale na kašnjenja Google Reader-a odmah nakon što Google pokrenuo ovu uslugu. Google do sada nije učinio ništa da odgovori na ove primedbe.

Google počeo u realnom vremenu da objavljuje feed-ove za Google Reader izdanja u avgustu 2009. Google App Engine, takođe, nudi podršku za PubSubHubbub a neka od najpopularnijih obaveštenja u realnom vremenu se nalaze na App Engine.

Važno je napomenuti da će ove ispravke u realnom vremenu raditi samo za blogove sa omogućenim PubSubHubbub. Jedan od velikih problema sa Google Reader je što pinguje relativno retko izvore feed-ova i to se neće promeniti ako ti izvori ne podržavaju ažuriranja u realnom vremenu.