Njemačka telefonska kompanija je već razgovorala sa bankama o javnoj ponudi koju planiraju a prihod od ponude bi se mogao iskoristiti za širenje bežične mreže na američkom tržištu.

Očekuje se da kompanija odluči u narednih nekoliko meseci da li će biti javne ponude i kako će se novac utrošiti. Predstavnici Deutsche Telekom-a i T-Mobile SAD su odbili da komentarišu spekulacije i glasine na tu temu.

T-Mobile USA je četvrti najveći bežični operater u SAD-u, i daleko je iza konkurenata, kompanije AT&T, Verizon Wireless i Sprint Nextel. Takođe, kasni na 3G tržištu operatera, izgradnja mreže još uvek traje.

U poslednjih nekoliko kvartala T-Mobile gubi pretplatnike, dok sa druge strane AT&T i Verizon Wireless dobijaju milione novih.

Kako tvrdi The Wall Street Journal , vjerovatno će viši zvaničnici Deutsche Telekoma putem brokerskih kuća okupirati većinski dio dionica kako bi i dalje zadržali strateški položaj u odlučivanju kompanije.

Pričalo se i da postoji mogućnost spajanja sa nekim kompanijama ali izgledi za to spajanje su mali, jer je T-Mobile GSM operater a jedini kandidati za spajanje ne koriste tu istu tehnologiju. Tako npr. Sprint Nextel koristi CDMA tehnologiju kao i manje regionalne kompanije MetroPCS i Leap Wireless koje takođe koriste CDMA.

Eventualno spajanje značilo bi tranziciju i kombinovanje tih mreža a to bi bilo veoma skupo.