Facebook je patentirao "Dinamičko pružanje feed vesti korisnicima socijalne mreže". Ovo je veliki posao iz više razloga, najznačajni je da daje Facebook-u priliku da tuži druge socijalne mreže, koje krše pravo korištenja, sada njihovog patenta. U patentno pravo su uključeni i dodatni feed filteri, feed za oglašavanje, pretraživanje, i još mnogo toga.

feed-patent-icon

Imena pronalazača patenta su neka od vodećih rukovodioca u kompaniji, uključujući i osnivača, Mark Zuckerberg, Ruchi Sanghvi, Andrew Bosworth, Chris Cox, Aaron Sittig, Chris Hughes, Katie Geminder i Dan Corson. Šta ovaj patent znači za budućnost socijalnog umrežavanja još je nepoznato, međutim, ovaj patent po značaju se može smatrati kao patent šestog stepena.

Kao što mnoge strastvene pristalice socijalnog umrežavanja znaju, feed je postala jedna od centralnih komponenti online društvenih aktivnosti. Twitter je na primer, feed.

Twitter treba da bude zabrinut zbog ovog novog patenta, jer se ovo može smatrati jednim od najznačajnijih društvenih web patenta od 16 Januara 2001, dan kada je patent šestog stepena prvi put objavljen.