Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Facebook planira uzimati 30% od prihoda developera na budućim Facebook Kreditima

sa jednim komentarom

facebook_logoFacebook krediti čine Facebook virtualnu valutu, koja je postala dostupna nekim korisnicima prošlog proljeća. Ovi korisnici mogu kupiti darove s njom. Facebook je onda napravio posao kojim je dao mogućnost korisnicima da kupe Facebook Kredite sa svojim PayPal nalozima i ponudio Facebook Kredite kao valutni izbor za nekoliko aplikacija, uključujući Playfish i Zynga.

Facebook kaže da će uzimanje 30% investirati u edukaciju korisnika i marketinga o valuti, testiranje poticaja da se sa ljudima isprobaju Krediti.

Zanimljiva koincidencije je činjenica da je to isti postotak koji Apple uzima od developera na App Store.

Još uvijek se čeka da Facebook spoji Facebook Kredite sa Facebook Connect i da postane glavni transakcijski subjekt na webu.

Written by admin

27 Februara, 2010 at 12:32 am

Jedan odgovor to 'Facebook planira uzimati 30% od prihoda developera na budućim Facebook Kreditima'

Predplati se na komentare sa RSS or TrackBack to 'Facebook planira uzimati 30% od prihoda developera na budućim Facebook Kreditima'.

  1. […] efikasnost algoritma za oglašavanje, zapošljava više radnika da se nose sa brendovima, i gura Facebook Credits, kao platformu za plaćanje gde namerava da profitira 30% od svake transakcije. Svi ti faktori zajedno daju mogućnost Facebook-u da pređe cifru od 1 […]

Ostavi komentar