Google je lansirao Google Earth za Android, koji je trenutno dostupan samo za Nexus One (koji pokreće Android 2.1) i kako kažu u Google-u to je najbrža mobilna verzija Google Earth do sada.

Uz izdanje, dolazi i Roads layer, koji je bio popularan za desktop verzije programa Google Earth. Roads layer je namijenjen da pruži korisnicima bolji osjećaj gdje se nalaze, uz cestovne oznake nacrtane na vrhu satelitske snimke.

google-earth-android 

Kao i kod drugih verzija Google Earth-a, možete pregledavati fotografije, mjesta i lokalne tvrtke bilo u vašoj lokalnoj zajednici ili na suprotnoj strani svijeta. Kliknite na ikonu za pregled fotografija, videa, i čitajte o poznatim mjestima u svijetu,

kaže Product Manager Peter Birch.

Google Earth za Android također ima mogućnost prepoznavanje glasa, tako da može da odgovara na svaku vašu naredbu, tvrde u Google-u.

Sa Google Earth-om za Android, smo objedinili praktičnost Google tražilice, glasom i lokalnom tražilicom da bi navigaciju učinili lakšom nego ikada,

kaže Birch.

Google Earth će biti dostupan za uređaje koji imaju Android 2.1 ili viši, a stariji Android uređaji se moraju nadograditi na 2.1, da bi biti u mogućnosti da koriste Google Earth.