GO9026 Nakon pojavljivanja Google Store View-a, sada nam je Google kao nastavak cele priče prezentovao Google Shopper.

Uprkos činjenici da već ima dosta odličnih aplikacija za kupovinu za Android smartphone operativni sistem, Google je odlučio da pokrene i sopstvenu aplikaciju. Nakon objave na Google Mobile blogu, upoznati smo sa najnovijim ostvarenjem giganta za pretragu, Google Shopper-om. Ako poznajete neke mobilne aplikacije za kupovinu, onda verovatno možete pogoditi šta ova aplikacija radi. Ona skenira barkodove i preuzima cene. Takođe možete pronaći informacije o proizvodu pomoću slike sa kamere vašeg telefona, a možete da uradite i pretragu glasom. Očigledno da Google nije hteo da napravi samo još jednu aplikaciju za kupovine preko mobilnog, nego da napravi još bolju.

Sa novom Google Shopper aplikacijom, trenutno samo za Android, možete da skenirate barkod ili da napravite fotografiju a aplikacija će vam vratiti listu rezultata pretrage za taj proizvod, zajedno sa cenom, rejtingom, fotografijom i opisom.

Isto tako, ako niste stvarno u prodavnici, možete koristiti aplikaciju kao Google Product Search portal, preko kojeg možete da unesete naziv proizvoda ili da to kažete u mikrofon telefona i Google Shopper će vam pronaći rezultate.

ShopSavvy, je bio jedan od prvih barkod skenera, namenjen prvenstveno za skeniranje DVD, CD, knjiga, i elektronike, posle skeniranja barkoda, dobijate listu sa cenama lokalnih prodavnica kao i cena sa sajtova za taj isti artikal.

Amazon sa svojom aplikacijom za Android, može da skenira barkodove, a takođe možete da snimite i fotografiju pomoću kamere na telefonu. Amazon zatim pretražuje svoje zalihe tog artikala i prikazuje ne samo stavke tog artikla već i arikle sličnog proizvoda ukoliko u katalogu nema tačno traženog artikala na raspolaganju.