google Za većinu ljudi typosquatting (pravopisna pogrešaka) je glupost koja uzrokuje to, da moraju da izgube sekundu vremena na udaranje backspace tipke da bi tu grešku ispravili. Ali za Google, pravopisna pogrešaka je veliki posao. Benjamin Edelman i Tyler Moore procjenjuju da one donose Google-u 497 milijuna dolara godišnje.

Edelman i Moore, koji Harvard smatraju svojim domom, koautori rada pod naslovom "Mjerenje Typosquatting počinitelja i pronalazača", predstavili su nekoliko kompleta statistike i napisali,

Prema našoj analizi, 57% stranica uključuju Google oglase (plati-po-kliku). Kombinacijom naših zapažanja, financijskih izvješća i drugih procjena, možemo zaključiti da je Google-ov prihod od typosquatting-a 497 milijuna dolara godišnje.

Potrebno je spomenuti da Edelman sudjeluje u parnici protiv Google-a (u vezi Google-ovog korištenje typosquatting domena za prikaz reklama), tako da je njegova pristrasnost upitna. Brojevi koje su on i Moore predstavili su zapanjujući, pa čak i ako ih prepolovimo.